5.7.14

Enemy (2013)



          Κακομοίρης δασκαλάκος, βλέπει σωσία του να παίζει σε ταινίες, (η ιστορία της ζωής μου) και αποφασίζει να τον γνωρίσει. Η αντίδραση του σωσία του όμως (ποιος είναι σωσίας ποιου;) δεν είναι αυτή που περιμένει και μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή (και να σκεφτείς οτί δεν βλέπει καν ταινίες).
          Enemy, Ελληνικός τίτλος "ο άνθρωπος αντίγραφο" (και γαμώ τη μετάφραση). Όχι δεν έχει κλώνους (δεν έχει κλώνους;), ούτε φωτοτυπικά, η νέα ταινία του σκηνοθέτη του Prisoners (αυτό με τον Γούλβεριν και τον πισωγλέντη καμπόι), έχει όμως δύο Jake Gyllenhaal, είναι must see δλδ για τους / τις φανς του.
          Λοιπόν, πως είναι το Πρίζονερς; Ε καμία σχέση. Στην αρχή νόμιζα οτί θα είναι κάτι σαν το +1 του Ηλιάδη, αλλά ευτυχώς δεν είναι. Η ταινία έχει την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα (δεν χαμογελάει ποτέ κανείς) και αργό ρυθμό που είχε και το Prisoners, αλλά με ένα σουρεάλ σεναριακό τουίστ. Eίναι τρεις γουάτ δεφάκ σκηνές, στην αρχή, στη μέση και στο τέλος, που έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και σε κάνουν να λες "τι έγινε τώρα; τι είναι αυτό;" και αλλάζουν το νόημα της ταινίας (αν είχες βγάλει κάποιο νόημα δηλαδή). Πάλι όμως, όπως και στο Borgman, δεν παίρνουμε κάποια απάντηση και μένουμε με την απορία, " τι είδα τώρα ρε μαλάκα;".

Το τρέιλερ


 Eδώ δεν καταλαβαίνεις τι λέει όταν μιλάει, θα καταλάβεις την ταινία του;


Η ωραία αφίσα


Η όχι τόσο ωραία αφίσα

"τι έγινε τώρα; τι είναι αυτό;"

"είσαι αντίγραφο; είσαι φωτοτυπία; είσαι copy paste;"

(Μάτια που κλαίνε μην τα πιστεύεις)

(Αυτός είναι ο μόνος Enemy)


(Σαχλαμάρες)

"Δυό στα τρία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου