3.10.14

Open Windows (2014)

         Χάι τεκ θρίλερ με σάικο χάκερ κίλερ (έκανα ρίμα), που θυμίζει Φαντομά και Diabolik, κάνει υποχείριό του άμοιρο μπλόγκερ (Εlijah Wood) και τον εκβιάζει για να εκβιάσει μέσω αυτού, τη Sasha Grey για cam sex (χα!). Μπερδευτήκατε; (όχι) κι ακόμα είναι αρχή. Τραβάτε με κι ας κλαίω ο Elijah, που είναι number one fan και τη γδύνει για το καλό της, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό της (Μηλιώκας).
          Ο Elijah πέφτει στην παγίδα του Φαντομά, τα καταπίνει όλα αμάσητα (Sasha;) και στοχοποιείται. Τι θα κάνει για να γλυτώσει; Ποιος είναι ο μυστηριώδης χάκερ που είναι πάντα δύο κλικ μπροστά; Με ποιανού το μέρος είναι οι Triops; Θα σώσει την αγαπημένη του ηθοποιό και θα καθαρίσει το κούτελό του (Sasha;); Σαν να μην έφταναν τα χακερόνια και τα ακαταλαβίστικα του Ίντερνετς, έχουμε σεναριακό τουίστ στο τουίστ και δώσε άλλο ένα τουίστ, έτσι για να τριτώσει.
         Nόμιζα ότι θα μου αρέσει μόνο λόγω των πρωταγωνιστών. Πέρα από το ότι μου αρέσουν σαν ηθοποιοί, οι τελευταίες τους ταινίες ήταν πολύ καλές. Το ριμέικ του Maniac για τον Elijah (οκέι, έπαιξε και στο Grand Piano μετά) και το Would you rather για τη Sasha ήταν από τις αγαπημένες μου του 2012. Nόμιζα ότι δε θα μου αρέσει επειδή είναι τύπου found footage (φιφιό). Όλα τα βλέπουμε μέσω web cam, dash cam, security cams, ping pong cams (τουλάχιστον αυτές είναι σταθερές), ή απλά παρακολουθούμε την οθόνη ενός λάπτοπ. Τελικά μου άρεσε και σαν ιστορία και δε με χάλασε τόσο το cam όταν το συνήθισα (δεν ακούγεται και πολύ ωραία αυτό).
         Η Sasha άλλαξε, ειδικά στην αρχή που δείχνει το fake τρέιλερ της νέας ταινίας του χαρακτήρα που υποδύεται, είναι αγνώριστη (Jill Goddard, διάσημη ηθοποιός). Το οποίο είναι γαμάτο (80's sci-fi, Cronenberg, Carpenter φάση) και ήλπιζα να ήταν αυτό η κανονική ταινία, αλλά όχι, δεν ήταν. Επίσης γδύνεται λίγο και φαίνεται το βυζί της. Ξέπεσε κι αυτή, το Hollywood διαφθείρει όλους τους ηθοποιούς.
"Με διέφθειρε το Χόλιγουντ"
(Το τρέιλερ)

(Όλες οι αφίσες ωραίες)


 "Θεέ μου τι να κάνω; δεν μπορώ απλά να κλείσω το λαπτοπ και να φύγω"
  
 (Κοιτάτε ένα παιδί)

"Γιατί κύριε, τι έχω;"

 (Η αφίσα της ταινίας μέσα στην ταινία)

"Δεν γινόταν να συμπρωταγωνιστήσουμε
Ελπίζω να μην φαίνεται ότι λερώθηκα"
(Αστείο βιντεάκι)

(Το κοινωνικό μήνυμα της Σάσας)

(Από το soundtrack)

"Ένα για τον Ελάιτζα και ένα για τη Σάσα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου