30.1.15

B-Movies.gr

           Αυτή τη φορά δεν θα παρουσιάσω κάποια λάθος ταινία, αλλά κατά κάποιο τρόπο, όλες τις λάθος ταινίες περασμένων δεκαετιών μαζί!
          Το B-Movies.gr  είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, το πρώτο και μοναδικό Ελληνικό σάιτ εγκυκλοπαίδεια για καλτ ταινίες όλων των ειδών, horror, action, sci-fi, exploitation, martial arts, fantasy, όλα τα υποείδη τους και της Παναγιάς τα μάτια. Ολοκληρωμένες κριτικές ταινιών με βαθμολογίες, credits, πληροφορίες κυκλοφορίας, σήμα καταλληλότητας και μετρητή ποσότητας πελτέ (όχι όπως εδώ που κολλάμε μπρίκια).
          Όπως γράφει και στο σάιτ, "Γουστάρουμε τρόμο, monster movies, βρικόλακες, ζόμπι, διάστημα, gore και γυμνό, γυμνό και gore, ταξίδια στο χρόνο, σατανικές τελετές, μαγεία, δράκους, τέρατα κάθε είδους, πεθαίνουμε για πρωτοτυπία και επικίνδυνες θεματολογίες, και απεχθανόμαστε τις σύγχρονες μαζικές mainstream παραγωγές των εκατομμυρίων δολαρίων, που από πλευράς ουσίας δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους αληθινούς και θαρραλέους φίλους του σινεμά. Αντίθετα, θέλουμε b-movies, trash και exploitation!".




















          Είναι ότι καλύτερο για κάποιον νέο να μυηθεί στο είδος και να καταστραφεί (για την επίσημη τελετή μύησης, πρέπει να επικοινωνήσει με το σάιτ), και για κάποιον ήδη κατεστραμμένο να ανακαλύψει διαμάντια που του έχουν ξεφύγει, χωρίς να χρειαστεί να κάνει μακροβούτια σε σκουπίδια και σκατά.
          Fun part για μένα τα θέματα στην αναζήτηση, που πάντα με διασκεδάζουν όταν ψάχνω για ταινία. Με κατηγορίες όπως "άσυλο φρενοβλαβών", "διαστρεβλωμένη επιστήμη", "παιδιά δολοφόνοι", "ψυχεδέλεια", "μαζορέτες", θες να τα ψάξεις όλα με αποτέλεσμα να χαζεύεις για ώρα.
          Εγώ το ανακάλυψα τυχαία το 2006 περπατώντας (μερικές φορές, όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο, σηκώνομαι στα δύο πόδια και περπατάω) στα Εξάρχεια (που από χθες έχουν γίνει πιο ανθρώπινα), όταν είδα μία ταμπέλα έξω από το Dasein που έγραφε "B-Movies.gr - Νύχτες Τρόμου - Επιδρομή ζόμπι στα Εξάρχεια". Εκείνη τη βραδιά δεν πήγα, πήγα όμως την επόμενη εβδομάδα (οι προβολές ήταν κάθε πέμπτη) και ανέβηκα στο πατάρι του Dasein, με το χαμηλό φωτισμό και τους άνετους καναπέδες. Άραξα με μπίρα και πίτσα (είχε και πίτσα) να δω σπάνιες καμμενιές σε προτζέκτορα, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο να ανακαλύψω. Από τότε ήθελα να πηγαίνω σε κάθε προβολή, κάτι που δυστυχώς μου ήταν αδύνατο, αλλά αυτές οι προβολές που πήγα μου έμειναν αξέχαστες και τις νοσταλγώ ακόμα (δάκρυσα, αλλά όχι από τα μάτια).




















          Εκεί είδα για πρώτη φορά ταινιάρες που εώς τότε μου διέφευγαν. Tourist trap, Deadly spawn, Killer clowns from outer space, Ebola syndrome, The barbarians κ.α. Ενώ ξαναείδα άλλες (Night of the creeps, Toxic avenger, From beyond, Revenge of the ninja, Re- Animator, Braindead) που τελευταία φορά τις είχα δει πιτσιρικάς σε βιντεοκασσέτα.
          Αυτά τα ολίγα για τον Ελληνικό οδηγό καλτίλας που στέκει στον κυβερνοχώρο σαν ώριμο ωάριο και περιμένει να σε δεχτεί σαν το επομένο σπερματοζωάριο που θα εισχωρήσει μέσα του και θα γίνει επιτέλους ένας ολοκληρωμένος σινεφίλ.

4 σχόλια:

  1. B-movies.gr, aka Η ΒΙΒΛΟΣ. Απλά. Τρομερή δουλειά έχει κάνει ο τύπος. Τίποτα ότι και να πεις είναι λίγο για το b-movies. Απλά ασύγκριτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρειες και εμμονες πρεπει να λεγονται.Ετσι την ειχα πατησει με αλλη σελιδα αναλογου περιεχομενου:

    http://wipfilms.net/

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ρε, γαμάτο, τα αγγλικά του είναι λίγο google translate αλλά έχει ένα σωρό διαμάντια για κατέβασμα! Ωραίος.

      Διαγραφή